Dropbox

Dropbox es un sistema de sincronització de fitxers en varis ordinadors a traves d’Internet.
Dit així potser no s’entén la idea. Jo no la entendria. Així que explicaré com funciona per a que quedin les coses més clares.
La idea bàsica es sincronitzar una carpeta de diferents ordinadors, es a dir, tenir una carpeta en dos ordinadors diferents de forma que, si modifiques el contingut de la carpeta d’un ordinador, automàticament també es modifica el contingut de la carpeta de l’altre ordinador. I com ho fa això? Doncs de forma molt simple. Es disposa d’un disc dur virtual (2 Gb de forma gratuïta i 50 Gb pagant) a Internet en el que el programa guarda automàticament les dades que hi ha a la carpeta sincronitzada. Aleshores, tots els ordinadors que tens sincronitzats comparen el contingut de les seves carpetes amb el del disc dur virtual, i si s’ha fet algun canvi, ho actualitzen.
Però el que pot fer aquest programa no acaba aquí. Què passa si modifico un fitxer i després m’adono de que no l’hauria d’haver modificat? S’haurà modificat el fitxer en tots els meus ordinadors? La resposta es que sí. D’acord, això no es precisament un avantatge, però i si us dic que a Internet m’hi guarda automàticament totes les versions dels meus fitxers i que en qualsevol moment puc restaurar una versió anterior d’un fitxer? La cosa canvia, oi?
O imagineu-vos aquesta situació: teniu un projecte en el que participen múltiples persones, i necessiteu poder tenir accés ràpidament als fitxers dels vostres companys de projecte. Cada membre del projecte té una conta de Dropbox. Es possible que tots els membres del projecte comparteixin els fitxers? Sí. Es pot crear una carpeta i permetre l’accés a altra gent a aquesta carpeta, de forma que tota la gent del projecte tindrà aquesta carpeta en el seu ordinador sincronitzada amb les carpetes dels altres membres del projecte. I a més, si algun membre del projecte elimina o modifica per error algun fitxer que no ha de ser eliminat o modificat, es pot restaurar aquest fitxer (recordem que tenim desades les versions anteriors de tots els fitxers, fins i tot dels eliminats).
Però no s’acaba aquí la cosa. Teniu alguna cosa que voleu compartir amb la resta del món? Doncs el Dropbox us permet crear una carpeta pública on podeu posar-hi fitxers que, a part de sincronitzar-se amb els diferents ordinadors, estarà disponible per a descarregar per qualsevol persona amb un link de descarrega.
A part, tots els fitxers que tinguis sincronitzats en els teus ordinadors podran ser consultats des de qualsevol ordinador que tingui una connexió a Internet mitjançant un nom d’usuari i una contrasenya.

Si després de llegir-vos això teniu ganes de provar-lo, aquí teniu una invitació per fer-vos una conta a Dropbox. Us la podeu fer perfectament sense invitació, però si ho feu amb la invitació tindreu 256 Mb d’espai extra al disc dur virtual, i jo rebré 256 Mb extres.

Anuncis

One Response to Dropbox

  1. Xavier ha dit:

    Prime!!! i aixó k no m’he llegit l’entrada XD

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: